MENU

PAUTAN PANTAS MAKLUMAT PELESENAN SEPANJANG TEMPOH PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN (PKP)

Pengguna yang dihormati, sila rujuk panduan di bawah untuk sebarang urusan pelesenan sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut, sila berhubung terus dengan Jabatan Pelesenan Majlis Bandaraya Petaling Jaya di talian 03-79604667/03-79566922. Bagi maklumat panduan atau panduan pelesenan umum sila layari pautan Panduan Pelesenan.

Tonton video SOP kepada pengusaha premis makanan dan penghantaran makanan semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

1. Pendaftaran perkhidmatan penghantar makanan/barangan dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

2. Syarat pendaftaran perkhidmatan penghantar makanan/barangan dan panduan keselamatan makanan dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). 

3. Tatacara pembelian dan proses penyerahan makanan di restoran sepanjang tempoh arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

4. Cadangan susun atur premis makanan bagi tatacara pembelian dan proses penyerahan makanan di restoran sepanjang tempoh arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan syarat-syarat pengendalian pengusaha restoran sepanjang tempoh arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

5. Notis pemberitahuan arahan perintah kawalan sepanjang bulan Ramadan dan Tatacara pendaftaran penghantaran makanan dan semakan oleh agensi penguatkuasaan. 

6. Arahan perintah kawalan pergerakan sepanjang bulan Ramadan. Notis menjalankan perniagaan selaras dengan arahan Majlis Keselamatan Negara.

7. Langkah pencegahan penyebaran COVID-19

8. Garis panduan trak bergerak (makanan, barangan dan perkhidmatan) 

9. Makluman insentif khas one-off/penjaja/peniaga kecil berlesen tahun 2020.

10. Penangguhan sesi taklimat dan cabutan undi petak Bazaar Ramadan tahun 2020.

Kemaskini Terakhir: Jumaat, 15 Oktober 2021 - 6:57am